Skip to content
Sök

ett gym för alla

Seniorer

Med åren blir man mer och mer orörlig, lederna värker och man kan inte längre göra det man gjorde när man var yngre.

Du kan hålla dig ung mycket längre än du tror även om gymträning inte är någon källa till ungdom! Ingenting kommer dock gratis, genom fysisk aktivitet håller du din kropp i trim. Detta gäller både konditionsträning och träning med vikter.

Träning av musklerna med vikter blir än mer viktig ju äldre du blir. Åldersprocessen degenererar dina muskler och orsakar slappa muskler. För att hålla din kropp i trim krävs att du håller dina muskler i arbete. Det kan du göra i vårt gym! Du behöver inte lyfta en massa tunga vikter utan bara anpassa maskinerna efter din förmåga.

Faktum är att med hjälp av gymträning kan du förlänga din levnadsålder, utöka din muskelmassa, föryngra din kropp, och må mycket bättre! Nya forskningsrön tyder även på att styrketräning är ett bra sätt att förbättra minnet och hjärnans funktion.

Du som är senior har all anledning att utnyttja vårt gym!

Träna med oss!

Det är alltid lättare att träna i en grupp med likasinnade som har samma förutsättningar. Att som senior ge sig in på ett gym innebär ofta en oöverstiglig tröskel.

Därför har vi avsatt en speciell tid för våra seniorer. Det går bra att träna när man vill men den här tiden är speciellt för er. Under den här tiden finns instruktör på plats som kan ge instruktioner om maskinerna och hur de används.

Frågor kan besvaras av: Bo Törnblad

Tid: Måndagar 09:30 – 11:00
Start: 4:e september 2023

Ledare: Bo Törnblad

Kostnad: 500 kr/säsong. Betala på plats eller med Swish: 123 494 55 23. Ange ”Seniorgym”.